«الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِكَ هُمْ أُوْلُوا الْأَلْبَابِ»      عاقلان هدایت یافته،حرفها را میشنوند و سپس بهترین را انتخاب میکنند(سوره مبارکه زمر آیه 18)      
دوشنبه - ۱۷ آذر ۱۴۰۴
کد خبر: ۱۳۰۸۹
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۳

 بپا خودتو/ سالم‌سازی سبزیجاتی که به‌صورت خام مصرف می‌شوند

با توجه به افزایش شیوع 
کیست هیداتید 
در شهرستان و اینکه سبزیجات آلوده به میکروب‌ها و تخم انگل‌ها می‌توانند زمینه ابتلای انسان را به انواع بیماری‌های انگلی و روده‌ای مانند اسهال‌ها، حصبه، شبه‌حصبه، وبا و ... فراهم کنند؛ لازم است که افراد نحوه صحیح "سالم‌سازی سبزیجات" را بیاموزند.

سالم‌سازی سبزیجات شامل ۴ مرحله است:

۱) پاکسازی:
ابتدا سبزیجات را به‌خوبی پاک کرده، شستشو دهید تا مواد زائد و گل‌ولای برطرف شود.

۲) انگل‌زدایی:
سبزیجات پاکسازی‌شده را در یک ظرف ۵ لیتری آب ریخته،
به‌ازای هر لیتر آب، ۲ تا ۵ قطره مایع ظرفشویی معمولی اضافه کنید و سبزی را حداقل ۵ دقیقه در محلول نگه دارید؛
سپس سبزی را داخل صافی ریخته و با آب سالم مجدد شستشو دهید تا کف و مواد اضافه کاملاً جدا شود.

 

 بپا خودتو/ سالم‌سازی سبزیجاتی که به‌صورت خام مصرف می‌شوند

 ۳) ضدعفونی و میکروب‌کشی:
یک گرم (نصف قاشق چای‌خوری) پودر پرکلرین ۷۰ درصد را در ۵ لیتر آب پاک حل کنید تا محلول ضدعفونی‌کننده به‌دست آید؛
سپس سبزی انگل‌زدایی‌شده را ۵ دقیقه در محلول قرار دهید تا میکروب‌های آن کشته شوند.

توضیح مهم:
اگر پرکلرین در دسترس نبود؛ می‌توان از یک قاشق مرباخوری آب‌ژاول ۵٪ یا دو قاشق مرباخوری آب‌ژاول ۳٪ استفاده کرد.
این مواد در داروخانه‌ها، سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های لوازم بهداشتی موجود است.

۴) شستشوی نهایی:
پس از ضدعفونی، سبزی را با آب سالم مجدداً شستشو دهید تا باقی‌مانده مواد کاملاً جدا شود و سپس مصرف کنید.

خبرنگار : سیده معصومه میرزاده
منبع: تولیدی
نظرات بینندگان